De maand van de wortels

Wortels, wortelen, penen en winterpenen en nog eens wortels. Dat is wat je op deze website gaat vinden. Lekkere recepten, weetjes over wortels, hoe kan je wortels zelf in de tuin verbouwen en wat nog meer in me opkomt.

Aanleiding voor deze website is eigenlijk mijn eigen onkunde. Via een kennis kreeg ik een plastic zak vol wortels, een kleine week later weer een hele zak… De beste man heeft een moestuin (nou ja, meer een akker) en de worteltjes waren erg goed gelukt. Hij kon ze onmogelijk allemaal zelf opeten en ik had zitten zeuren dat ik wat gezonder wilde gaan eten.  Voor ik het wist was ik dus twee tassen worteltjes rijker.

Nou wil het geval dat ik eigenlijk niet heel erg creatief ben in de keuken, erger nog  ik heb zelfs voor het gewoon koken van wortels een website moeten raadplegen. Aangezien ik single ben had ik na de eerste keer worteltjes koken nog 1,9 plastic zak vol wortels over…. Wat nu? Wat kan je nog meer doen met wortels. Om nu een maand gekookte wortels te eten leek me geen goed idee. Positief gestemd door het eerste succes (gewoon de worteltjes koken, ze smaakten heerlijk) ben ik wat meer recepten bij elkaar gaan zoeken en dat is wat uit de hand gelopen. Met wortels blijk je dus heel veel verschillende dingen te kunnen maken, als je maar het juiste recept hebt. De wortelcake is erg lekker maar vaak maak ik er ook soep van. Het is mijn bedoeling om op deze site de lekkerste recepten te plaatsen zodat een ander er ook wat aan heeft.

Inmiddels heb ik heel wat hapjes met wortels gemaakt en nog steeds krijg ik in het seizoen lekker verse worteltjes van die vriend met zijn moesakker. Hij moest ook erg lachen om het idee voor deze site, “je hebt de smaak wel te pakken gekregen he?”

Frank: bedankt voor je verse worteltjes uit je moestuin. Zo af en toe koop ik ze in de winkel maar die van jou blijven het lekkerst. Ook bedankt voor het leren eten van meer verse groente.