Eenvoudige Wortelcrèmesoep

Hoe eenvoudig wil je het hebben? Met dit recept maak je in een handomdraai een lekkere wortelsoep.

Ingredienten voor wortelcrèmesoep

1.5 kilo wortels

2 flinke uien

2 teentjes knoflook

200 ml slagroom

3 bouillonblokjes

Peper en zout

2 eetlepels olie

Bosje verse koriander

Handje pijnboompitjes

 

Bereiding wortelcrèmesoep

  • Maak de ui schoon en snipper de ui in kleine blokjes.
  • Maak de wortels schoon en snij ze in stukken, maak hier niet teveel werk van, gewoon in flinke stukken snijden
  • Zet een grote pan op het vuur, doe een beetje olie in de pan en fruit de uitjes en de knoflook (oh dat ruikt zo lekker) doe de wortels er ook bij.
  • Doe er nu 1,5 liter water bij samen met de bouillonblokjes
  • Breng de boel aan de kook en laat het op middelhoog vuur nog 20 minuten doorkoken
  • De pijnboompitjes rooster je kort in een droge koekenpan
  • Haal een paar wortels uit de pan (die doen we er later weer bij)
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
  • Doe nu de wortels die je apart had gelegd weer in de soep, eventueel snijd je die wortels nog iets kleiner, maar het hoeft geen babyhapje te worden.
  • Doe de slagroom door de soep, en roer het geheel even door
  • De korianderblaadjes kunnen nu ook door de soep
  • Eventueel verder op smaak brengen met peper en zout (naar smaak)
  • Schep de soep in de soepkop en doe dan pas de pijnboompitjes over de wortelcrèmesoep