Exotische Thaise wortelsoep

Een lekker exotisch soepje met heel veel wortel. Zo kom je met gemak aan die 2 ons groente per dag. Een prima wortelrecept dus.

Ingrediƫnten voor exotische Thaise wortelsoep

500 gr. wortelen

750ml groentebouillon (max 1 liter)

1 ui

2 cm verse gember

250 ml kokosmelk

Limoensap (van 1 limoen)

3 el sinaasappelsap

3 el pindakaas

Fijngesneden korianderblaadjes of bieslook om mee te garneren

1 eetlepel olie

1 tl kerriepoeder

1 tl kurkuma *

 

Bereiding exotische wortelsoep

De wortelen en de ui schoonmaken en in blokjes snijden. Dit hoeft niet heel netjes omdat we de soep uiteindelijk toch gaan pureren. De 2 cm verse gember kan je heel fijn snijden of raspen.

Zet een flinke soeppan op het vuur met een scheutje olie.

Doe de kerriepoeder en de kurkuma in de pan met de uitjes. Even roerbakken.

Na ongeveer 5 minuten doe je de gember en de wortels bij de uien in de pan. Nog 2 minuten laten sudderen.

Giet nu de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Als de bouillon kookt zet je het vuur lager en laat je de wortels rustig gaar worden (20 a 25 minuten)

Als de wortels gaar zijn kan de pan van het vuur af. Doe nu de pindakaas in de pan. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg nu de overige natte ingrediƫnten toe: de kokosmelk, sinaasappelsap en limoensap. Daarna nog even goed doorroeren.

De soep kan je uitserveren in kommen of borden. Doe er vlak voor het uitserveren nog een beetje bieslook overheen, dat staat wel zo mooi.

* Een andere naam voor Kurkuma is ook wel ook wel koenjit of Indiase geelwortel

Als je meer trek hebt in een ouderwetse Hollandse wortelsoep kan je het recept voor stevige aardappel wortelsoep een proberen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*