Geglaceerde worteltjes met boter en suiker

Wat zijn geglaceerde worteltjes? Zelf heb ik er wel een iets over gehoord maar ik had ze nog nooit zelf gemaakt. Tijd om het eens uit te zoeken… Het glaceren van wortels is minder moeilijk dan je misschien zou denken. Geglaceerd worteltjes zijn worteltjes die een mooi glanzend laagje. Dat laagje kun je op verschillende manieren maken. Er zijn recepten in omloop waarbij men gebruik maakt van sinaasappelsap en suiker maar er zijn ook veel recepten waarbij ze  boter en suiker gebruiken. Beide technieken zijn prima. Ook zijn er recepten met honing om worteltjes te glaceren.

Geglaceerde worteltjes met boter en suiker

 Voor dit recept voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  • 800 gram kleine worteltjes
  • 50 gram boter
  • ¼ liter bouillon
  • 50 gram suiker
  • Zout en witte peper naar smaak
  • Peterselie naar smaak

Bereiding geglaceerde worteltjes

  • Maak de worteltjes schoon en laat ongeveer 2 cm loof aan de worteltjes zitten (geen functie maar staat wel leuk)
  • Als de wortels groot zijn dan kun je ze beter even halveren
  • Verhit de boter in een pan met een dikke bodem
  • Doe de worteltjes erbij
  • Doe de suiker nu in de pan en blijf de wortels omscheppen totdat de suiker gesmolten is
  • Doe nu de voorverwarmde bouillon erbij samen met de zout en peper naar smaak
  • Het vocht zal langzaam verdampen tijdens het stoven van de worteltjes, doe dus NIET de deksel op de pan
  • Af en toe even roeren in de pan zodat de wortels gelijkmatig gaar worden
  • Na ongeveer 20 minuten zijn de worteltjes gaar en gebben ze een mooie glazuur laag.
  • Schep de worteltjes uit de pan en serveer ze in een mooi schaal
  • Garneren met verse peterselie (de peterselie vooraf fijnhakken of fijn knippen)

Eet smakelijk!

Wortels glaceren is minder moeilijk dan je misschien zou denken
Wortels glaceren is minder moeilijk dan je misschien zou denken

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*