Koolsalade met wortel en salami

Koolsalade is een heerlijk bijgerecht bij de barbecue maar ook bij een gewone maaltijd waar eigenlijk iets te weinig groente in zit misstaat deze salade niet. Je kunt natuurlijk ook een bakje meenemen naar je werk en de salade als lunch opeten. Dan heb je een redelijk gezonde en vooral ook lekkere lunch te pakken.

Ingrediënten voor koolsalade met wortelen

300 gram witte kool

1 rode paprika

250 gram winterwortel

1 rode ui

200 gram salami

1 eetlepel pittige Chilisaus

1 dl room

1 eetlepel honing

Peper/ zout naar smaak

1 eetlepel fijngeknipte bieslook

 

Bereidingswijze witte kool met wortelen salade

Schaaf de witte kool heel fijn. Je kunt natuurlijk ook van die kant-en-klare gesneden witte kool kopen. Maak de winterwortel schoon en rasp de winterwortel ook fijn. De paprika ook schoonmaken en in kleine blokjes snijden. De ui pel je even en die snij je in ringen. De salami snij je in plakjes en als je al plakjes hebt dan kan je de plakjes even in kleine reepjes snijden.

De dressing maken we van de room, honing en de chilisaus. Klop de ingrediënten door elkaar en doe er wat peper en zout bij naar smaak.

Nu scheppen we alles in een kom (dus de groenten en de dressing) en dan hussel je alles even goed door elkaar. Als laatste de bieslook fijn knippen boven de salade. Als je meer behoefte heb aan een iets zoetere salade kan je er ook nog een handje rozijntjes aan toevoegen.

Eet smakelijk