Romige wortelsoep met pastinaak

pastinaak
pastinaak smaakt heerlijk in deze romige wortelsoep

Met wortels kan je heerlijke soepen maken. Wat dacht je van wortelsoep met de vergeten groente pastinaak?

Pastinaak heeft de vorm van een wortel maar is wit in plaats van oranje. De smaak is ook anders, de smaak is zoet maar er zit ook een vleugje anijs in.

Deze soep is lekker gezond, en ook geschikt voor mensen die wat vaker vegetarisch willen eten

Ik garneer deze soep graag met croutons. Die kan je kant-en-klaar in de winkel kopen maar je kunt ze ook zelf maken met oud brood. Kijk maar even op deze pagina hoe je croutons maakt.

Dit recept is goed voor 4 koppen romige wortelsoep

Ingrediënten voor wortelsoep met pastinaak

  • Klontje boter
  • 1 flinke ui
  • 1 teentje knoflook
  • 450 gram wortels
  • 2 pastinaken
  • 1 eetlepel verse gemberwortel
  • 700 ml bouillon
  • 125 ml crème fraiche
  • Peper en zout (versgemalen)
  • Croutons voor de garnering
pastinaak
pastinaak smaakt heerlijk in deze romige wortelsoep

Hoe maak je romige wortelsoep?

  • De pastinaak en wortels schoonmaken en in stukken snijden
  • De ui schoonmaken en snipperen
  • In de soeppan smelt je de boter en bak daarin de uien tot ze mooi glazig zijn (5 min)
  • Dan de pastinaak en de wortelen toevoegen en met de deksel op de pan gedurende 15 minuten zachtjes stoven (af en toe doorroeren) De groentes stoven tot ze beetgaar zijn.
  • Geperst teentje knoflook toevoegen samen met 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • Nu de bouillon toevoegen en de soep aan de kook brengen
  • Op laag vuur de wortelsoep 30 minuten zachtjes laten doorkoken
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg de crème fraiche toe
  • Op smaak brengen met versgemalen peper en zout
  • Schep de soep in soepkommen en garneer de soep met croutons
wortels
maak van wortels eens een lekkere romige wortelsoep

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*