Rösti met wortel uit de koekenpan

Een supersimpel recept waar ook de kinderen van zullen smullen.

Ingredienten voor Rösti met wortel

5 aardappels

Paar wortels (ongeveer zelfde gewicht als de aardappels)

3 eieren

Peper en zout

Italiaanse kruiden

1 flinke ui

Olie om in te bakken

 

Bereiding van Rösti met wortel

De wortels schoonmaken en raspen. De aardappels schillen en ook de aardappels raspen. De ui maak je schoon en snij je in kleine blokjes. Schep nu de uien, wortels, aardappels, kruiden en eieren door elkaar in een flinke kom.

Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olie. Maak van het mengsel platte “koekjes” en bak de koekjes langzaam in de pan. Zet het vuur niet te hoog, anders heb je zwarte koekjes die van binnen niet gaar zijn. Gewoon even flink geduld oefenen. Draai de koekjes af en toe om beide kanten mooi bruin te bakken.

Waar komt Rösti vandaan?

Rösti komt uit Zwitserland (het Duitstalige deel) De boeren daar aten het als ontbijt. Het is wel een vrij stevig ontbijt maar die boeren moeten hard werken denk ik dan maar.

Varianten op Rösti recepten

Er zijn mensen die liever voorgekookte aardappels gebruiken om rösti mee te maken. Dan loop je minder kans op niet gare rösti. Anderen zweren dat het echt met rauwe aardappels moet. Je kan naast de hier gebruikte wortels ook andere groentes gebruiken en ook spek smaakt heerlijk door de rösti. Er zijn ook veel mensen die nog wat geraspte kaas door de rösti doen, smaakt ook prima. Eigenlijk kan je alle kanten op met rösti.

Ideaal recept voor kinderen die geen groente willen eten.

Veel kinderen vinden groente eten een straf. Op deze manier vinden ze het waarschijnlijk wel lekker, sterker nog: ze hebben misschien niet eens in de gaten dat er groente in zit! Voor kids zijn dit gewoon aardappelkoekjes. Laat ze er ook gewoon ketchup overheen gooien als ze dat willen. Uiteindelijk wil je dat ze gewoon groente gaan eten maar dit is misschien alvast een stapje in de goede richting.