Stevige aardappel wortelsoep

Een lekker en simpel recept en als klap op de vuurpijl nog gezond en voordelig ook. Noem het een crisis soepje of een culinair hoogstandje. Ik vond het in ieder geval een geslaagd soepje en heb er van genoten.

Ingredienten voor aardappel wortel soep

3 grote wortels

500 gr aardappels

2 stronken prei

1,5 ltr kippenbouillon

25 gr. Boter

Zout en peper (naar smaak toevoegen)

1 tl. Suiker

2 dl. Kookroom

2 tl Kerriepoeder (dit hoeft niet maar ik heb het getest en vond het wel erg lekker, geeft iets meer pit)

Aan het einde evt garneren met peterselie (staat wel mooi maar vind het zelf qua smaak geen succes)

Bereiden stevige aardappel wortelsoep:

Schil de aardappels (of koop ze geschild, kost veel meer geld maar minder tijd) en snij de aardappels in kleine blokjes.

Schrap de wortels en maak ook daar kleine blokjes van. Prei schoonmaken en in ringen snijden. Zet een grote pan op het vuur en doe de boter in de pan. Doe de prei en de wortels in de pan en roerbak de boel rustig.

Voeg na een minuut of 4 de aardappels toe. Doe nu ook de bouillon, suiker, peper en zout en evt kerrie erbij. Het meeste werk heb je al gedaan, zo simpel is het. Doe de deksel op de pan laat de boel in 30-40 minuten gaar sudderen. De soep is klaar als de aardappels gaar zijn (even met vork in prikken) Nu met de staafmixer de boel pureren. Niet te lang pureren, het hoeft geen gladde massa te worden. Doe nu de room door de soep, evt nog heel even verwarmen voor je de aardappel wortelsoep gaat uitserveren. Voor het mooie doe je er nog een takje peterselie op.

Variant: met een paar plakjes rookworst door deze soep is het een heerlijk winters gerecht!

Eet smakelijk