Stevige wortelsoep met wortel en broccoli en rookworst

Heb je moeite om aan die twee ons groente per dag te komen? Maak dan eens een lekker soepje. Op deze manier krijg je al een flink deel van die twee ons groente binnen. Hier dus een recept om je op weg te helpen.

Ingrediënten voor stevige wortel broccolisoep met rookworst

1 winterwortel

1 flinke stronk broccoli

1 rookworst

2 teentjes knoflook

2 aardappels (van die kruimige)

2 flink stevige uien

1 el. Olijfolie

1 liter bouillon (kruiden, groenten, kippen, maakt niet uit, net wat je goed smaakt)

Beetje cayennepeper (is pittig spul dus rustig doseren en proeven)

1 tl. Provençaalse kruiden

 

Bereiding van de wortel broccolisoep met rookworst

Begin met het snijden van alle groentes. De winterwortel maak je schoon en die hak je in blokjes. De broccoli snij je in roosjes, de stronk kan je in dunnere plakjes snijden. De knoflook pel je en die snij je in kleine stukjes. De aardappel schillen en ook in blokjes snijden.

In een klein pannetje kook je de rookworst. Meestal is 20 minuten in bijna kokend water voldoende.

Zet nu een grote soeppan op het vuur. Doe de olie in de pan en roerbak daarin de wortel, aardappel, broccoli, ui en knoflook (oh dat ruikt toch zo lekker)

Na 5 minuten doe je de bouillon erbij met de kruiden en de cayennepeper. Laat het nu 10 minuten koken. Prik even in de groente om te voelen of die al een beetje zacht zijn. Na die 10 minuten pak je de staafmixer en pureer je de soep.

Ondertussen is de rookworst ook klaar. De rookworst in stukjes snijden en door de soep doen. Soep moet heet geserveerd worden  dus evt nog heel even opwarmen.

Wortel broccoli soep is een heerlijk simpel recept waar je volop zelf mee kan experimenteren. Je kan bijvoorbeeld nog een schepje crème fraiche op de soep doen voor het serveren. Je kunt ook de rookworst weglaten zodat je een vegetarische soep krijgt. De cayennepeper kan je ook vervangen door andere specerijen die een beetje pit geven aan de soep. Doordat deze soep vrij machtig is kan je hem ook prima gebruiken als maaltijdsoep.