Tropische winterpeen salade

Een lekker bijgerechtje bij de Indische maaltijd. Vooral bij kinderen een populair gerechtje.

Je hebt wel eens van die recepten die bijna te sinpel voor woorden zijn… Dit is er zo een. Ooit “geleerd” van een vriendin van mij in mijn studententijd (lees: eten moet vooral niet teveel kosten, maar het moet wel lekker zijn)

Ingredienten tropische winterpeen salade

1 flinke winterpeen

Scheut gembersiroop

2 eetlepels gemalen kokos

Handje rozijntjes

Bereiding tropische winterpeen salade

De winterpeen schoonmaken en even raspen. Doe er nu een scheutje gembersiroop doorheen, kokos erbij, rozijntjes erbij en even goed doorroeren. Meer is het eigenlijk niet. Simpel en vooral heel lekker.

Laat je niet in luren leggen door de gembersiroop: die smaakt mijns inziens helemaal niet naar gember. Gember zoals ik het ken uit een potje voor op brood is niet erg lekker. Gembersiroop is echt iets anders en smaakt naar mijn idee veel lekkerder (maar ja, smaken verschillen)

Deze salade is vrij zoet en daarom vinden kinderen het vaak erg lekker. Zelf maak ik deze salade vaak bij hete gerechten zoals sajoer boontjes, Ajam paniki etc. Ik serveer het apart als bijgerechtje. Doordat de salade zo zoet is, is het een mooie tegenhanger bij wat pittiger gerechten. Ook lekker bij de rijsttafel dus.

Veel plezier met recept