Worteltjes met Italiaanse yoghurt dipsaus

Worteltjes zijn heerlijk om rauw te eten maar ze worden nog veel lekkerder als je er een lekker dipsausje bij maakt. Lekker als een soort gezond borrelhapje. In ieder geval is het heel wat gezonder dan weer een berg bitterballen in de frituurpan mikken.

Deze snack kan je ook perfect gebruiken op een feestje als borrelhapje. Je maakt vast wel wat warme lekkere hapjes maar voor de mensen die op de slanke lijn proberen te letten moet er ook iets lekkers te eten zijn.  Goed, aan de slag, schort voor en maak eens dit lekkere groente snackje

Deze mediterrane dipsaus smaakt ook prima met reepjes paprika, zoete puntpaprika, reepjes komkommer en radijsjes. Wij maken deze dipsaus ook vaak als we gaan gourmetten, de rauwkost kan je ook prima als bijgerecht gebruiken bij het gourmetten, dat is een mooie tegenhanger voor al het vlees wat de dan eten. Krijgen ze toch nog wat vitamientjes binnen.

van de bospeen maak je langwerpige sticks en dan lekker dippen in deze yoghurt dipsaus
van de bospeen maak je langwerpige sticks en dan lekker dippen in deze yoghurt dipsaus

Ingredienten voor worteltjes met Italiaanse yoghurt dipsaus

  • 1 Bos bospeen
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Ongeveer 6 olijven
  • 5 zongedroogde tomaten (op olie)
  • 1 teentje knoflook
  • Versgemalen peper

Bereiding van wortelsnacks met dipsaus

  • De worteltjes schoonmaken en in langwerpige reepjes snijden, zet de reepjes rechtop in een glas
  • De zongedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes snijden
  • In een kom doe je de Griekse yoghurt
  • Doe daar de gesneden olijven en de tomaatjes bij
  • Italiaans kruiden toevoegen
  • Teentje knoflook uitpersen en bij de yoghurt doen
  • Alles even goed door elkaar roeren
  • Naar smaak versgemalen peper toevoegen
  • En nu maar lekker dippen met wortelstengels